FOTO: V četrtek slovesno ob Kulturni dediščini v Mirni Peči

FOTO: V četrtek slovesno ob Kulturni dediščini v Mirni Peči

-
0 254

V dvorani OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči bo v četrtek prireditev ob zaključku celoletnega šolskega projekta Kulturna dediščina v Mirni Peči. Prireditev bo ob 17. uri.

Pri raziskovanju so učitelji in učenci upoštevali deset evropskih pobud, ki so del vključenosti, trajnosti in varstva kulturne dediščine ter inovacij na področju dediščinskih spretnosti. K sodelovanju pri raziskovanju so z anketo povabili starše in stare starše učencev naše šole. K odkrivanju ohranjanja običajev, šeg in navad ter inovacij na področju kulturne dediščine, pa so povabili tudi mirnopeške rokodelce in društva. Le ti bodo sodelovali z učenci tudi na prireditvi, zato bo prav posebna.

Skupaj s šolskim pevskim zborom bodo pele ljudske pevke Čebelice, Društvo harmonikarjev bo raztegnilo meh z učenci, ki so njihovi člani, razstavo ročnih del bodo pripravile članice skupine Klepet ob ročnih delih. Tudi kulinarična razstava bo prava paša za oči in za razvajanje brbončic. Društvo podeželski žena bo namreč pripravilo razstavo štrukljev in kruha. Ob tej priložnosti so izdali tudi zbornik Kulturna dediščina v Mirni Peči in v njem predstavili celoletno šolsko raziskovalno delo na osnovi priporočil evropske komisije.

(foto: Mojca)