V četrtek sonce, v petek dež, v soboto sneg

V četrtek sonce, v petek dež, v soboto sneg

-
0 478

Pred nami je še en dan, ki bo postregel z mrzlim jutrom in čez dan s sončnimi žarki. Petek pa bo večinoma deževen, v noči na soboto pa bo velik del Slovenije prekrila nova snežna odeja. Na Gorjancih lahko pričakujemo še okoli 20 cm snega.

V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno, po nižinah severovzhodne Slovenije bo zjutraj in dopoldne megla. Pihati bo začel jugozahodni veter. Proti večeru se bodo v hribovitih krajih na zahodu začele pojavljati manjše padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, na Primorskem ter v prevetrenih nižinah od 1 do 5, najvišje dnevne od 5 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.

OBETI
V petek bo oblačno, padavine se bodo razširile nad osrednjo, proti večeru pa nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med okoli 800 in 1200 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. V soboto čez dan bodo padavine povsod ponehale. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo. (arso)