V Črnomlju pri 40°Celzija

V Črnomlju pri 40°Celzija

-
1 567

V Črnomlju so ob 16. uri izmerili 40 stopinj Celzija. Bo pa jutri po Sloveniji nekoliko manj vroče, ne bo 40 stopinj, ampak samo do 38 stopinj. 😉

Je pa večji del Evrope je še vedno pod vplivom vročinskega vala. Na J in v osrednjem delu bo tudi jutri še prevladovalo sončno vreme z visokimi temperaturami. Vremenska fronta z nevihtami potuje od S Španije preko Francije in S od Alp. Nas bo predvidoma dosegla v nedeljo popoldne.

Pozno zvečer in v prvi polovici noči se lahko v SZ Sloveniji pojavi kakšna krajevna nevihta. Drugod bo noč brez oblakov, tudi zjutraj se boste v večjem delu države zbudili v jasno in sončno jutro. Na Vzhodu bo pihal SV veter.

Še ena tropska noč je pred nami in tudi zjutraj bo toplo. Najbolj prijetno bo v Alpskih dolinah, kjer bo 17 st C, pod 20 bo še na Štajerskem in Koroškem. Drugod bo topleje, v okolici Ljubljane in v Pomurju bo 22 st C, najbolj topla bo na Primorskem, kjer bo 24 st C.

Čez dan bo večinoma sončno. Popoldan in zvečer bodo nastjale krajevne vročinske nevihte. Padavine se bodo na SZ države nadaljevale tudi v noč na nedeljo. Pihal bo veter vzhonih smeri.

In jutri bo manj vroče kot danes. Najvišja temperatura bo na Goriškem, 38 st C, 36 jih bo v Ljubljanski kotlini, 37 na Dolenjskem, 35 ob morju, 34 v Pomurju in 32 na SZ države.

Jutri dopoldne bo v gorah delno jasno. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Temperatura na 1500 m bo okoli 21, na 2500 m pa okoli 14 stopinj C. Pa ne pozabite na dovolj vode, saj je tudi v gorah toplotna obremenitev velika.

Vročina bo v nedeljo začela počasi popuščati. Dopoldne bo delno jasno. Popoldne pa nas bo prešla hladna fronta in pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, na Z lahko tudi neurja Pihal bo V veter, na Primorskem zvečer burja. Najnižje temperature bodo okoli 20 st C, najvišje okoli 33, na Primorskem 36 st C. Do ponedeljka zjutraj bo dež ponehal, čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Temperature se bodo spustile pod 30 stopinj. Osvežitev pa bo kratka. Že v torek se bodo temeprature zopet dvignile nazaj nad 30 st C.