V dveh nesrečah trije poškodovani

V dveh nesrečah trije poškodovani

-
0 455

Ob 10.45 sta v naselju Šmarčna, občina Sevnica, trčili osebni vozili. V nesreči sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, preprečili iztek motornih tekočin, izvlekli vozili na cestišče, nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi poškodovanih, policiji pri usmerjanju prometa ter vlečni službi pri nakladanju vozil. Reševalci NMP Sevnica so poškodovani osebi oskrbeli na kraju ter prepeljali v ZD Sevnica.

Ob 10.29 je na avtocestnem odseku Drnovo–Zaloke, občina Krško, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se prevrnila na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč reševalcem NMP Krško pri oskrbi in prenosu poškodovane voznice. Reševalci NMP Krško so voznico oskrbeli na kraju ter prepeljali v SB Novo mesto.

Dogodki, ki so jih v torek obravnavali policisti PU Nm:

Policisti so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter štiri z materialno škodo. Na Gornji Težki Vodi, na cesti Novo mesto – Metlika, je nekaj po enajsti uri prometno nesrečo povzročil motorist.
Zaradi nepravilnega prehitevanja je trčil v osebni avtomobil in pri tem padel po cestišču. Alkohola policisti niso ugotovili, motorist pa se je lažje poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal kar sam.

Črnomaljski policisti so v kraju Gaber okoli sedme ure zvečer ustavili 27-letnega državljana Sirije, ki je vozil osebni avtomobil nemških registrskih tablic. Ugotovili so, da nima ustreznega vozniškega dovoljenja,
zato so mu vozilo zasegli, njega pa odpeljali v takojšnji postopek na sodišče.

Na mejnem prehodu Metlika so ponoči na izstopu iz Slovenije kontrolirali 36-letnega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem je imel naloženo hlodovino. V postopku mejne kontrole so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu tovornjak zasegli.