V gorah previdno, čez dan toplo

V gorah previdno, čez dan toplo

-
0 12

Če je bila minula noč glasna, tudi zaradi grmenja, bo prihajajoča bolj umirjena. Prvi del noči bo jasno, potem pa bo od zahoda državo prekrila tanka plast oblakov. Ponekod se boste prebudili v megleno jutro. Bo pa še eno jutro s pridihom zime. Nad lediščem bo le na Primorskem, kjer bo od 3 st na Goriškem in 6 st ob morju. Ničla bo v Pomurju, na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Stopinja pod lediščem bo na Štajerskem in v osrednjem delu. V Alpskih dolinah se bo živo srebro spustilo do 2 stopinji pod ničlo.

Čez dan bo delno jasno, na Notranjskem pretežno oblačno. Popoldan bo več sončnih žarkov ob morju. Proti večeru pa se bo oblačna koprena pomaknila proti Vzhodu. V višinah bo z zahodnimi vetrovi k nam pritekal toplejši zrak. Temperature bodo prijetne. Popoldan se bo ogrelo za slabih 10 st. Toliko bo v Alpskih dolinah, 12 stopinj bo na Štajerskem in Koroškem, še stopinjo več bo v okolici Ljubljane, na Dolenjskem, v Beli krajini, in Posavju in na Goriškem. Še topleje, do 14 stopinj, bo ob morju in v Pomurju.

V petek bo pretežno oblačno, ponekod lahko občasno tudi rahlo dežuje. Pihal bo JZ veter. Jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne okoli 9 st C. V soboto bo na Zahod Slovenije oblačno, občasno bo deževalo, več padavin bo popoldne. Drugod bo delno jasno in suho. Še bo pihal JZ veter. Temperature bodo okoli 12 st C. V nedeljo pa se bo vreme sfižilo, saj bomo pod vplivom ciklona. Padavine se bodo razširile nad vso Slovenijo. Obilnejše bodo na SZ države, kjer bo v višjih legah tudi snežilo. Padavine bodo tudi še v ponedeljek, ko nas bo prešla nova fronta.

OPOZORILO

V Julijskih Alpah je do danes zjutraj zapadlo tudi več kot pol metra, nevarnost snežnih plazov je zelo velika. Naj vas čudovita narave ne prepriiča in ostanite v dolini oz. na varnih poteh. Jutri bo v gorah delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo zmeren zahodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 1, na 2500 m pa okoli -3 st C.