V gorah več kot pol metra snega, visoki Kolpa in Krka

V gorah več kot pol metra snega, visoki Kolpa in Krka

-
0 478

V četrtek zjutraj in dopoldan se lahko razlijejo Kolpa, nekateri pritoki reke Krke, Dravinja in Ljubljanica na Ljubljanskem barju. V noči na petek in v petek čez dan se bo razlila tudi reka Krka. Reke se bodo razlivale predvidoma na območjih vsakoletnih poplav. V prihodnjih dneh se bodo gladine vode na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ponovno povečale. V četrtek zjutraj bo ob jutranji plimi morje poplavilo najnižje dele obale.

Zvečer in ponoči se bo dež okrepil in zajel vso državo ter do jutra oslabel in ponekod prehodno ponehal. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nadmorske višine. Zjutraj bodo temperature od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 0.

V četrtek bo pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo padavine znova okrepile. Meja sneženja se bo spuščala in popoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije snežilo do nižin. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 9 °C.

V prvem delu noči na petek bodo padavine ponehale, v petek se bo postopno razjasnilo. V soboto bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj nekaj megle. V nedeljo bo oblačnost od zahoda naraščala, pihal bo jugozahodni veter. (ARSO)