V hiši zasačila tatico

V hiši zasačila tatico

-
0 436

V hišo na območju Grosuplja je vstopila 65-letnica in ukradla nekaj denarja, a pri tem sta jo zalotila lastnika. Trije nepridipravi so prav tako na območju Grosupljega starejši osebi ukradli 600 evrov. V prodajalni v Domžalah pa je neznanec z nožem zagrozil uslužbenki in zahteval denar, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V petek okoli 15. ure so 37-letna, 18-letna ženska ter 20-letni moški na območju Grosupljega oropali starejšo, slabotno osebo, je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko. Trije nepridipravi so se pripeljali na dvorišče, kjer je sedel oškodovanec. Ženski sta pristopili do njega in ga ogovorili, pri tem pa je starejša ženska segla v njegov žep in mu želela vzeti denar. Oškodovanec ji je to želel preprečiti in jo prijel za roko, a ga je 37-letnica udarila po roki in oškodovanec je popustil svoj prijem. Potem ko so mu vzeli 600 evrov, so se vsi trije osumljenci odpeljali.

Policija je na območju Trebnjega prijela in pridržala 37-letnico, medtem ko sta se ostali dve osebi kasneje sami zglasili na Policijski postaji Grosuplje. Vse tri so privedli k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju za 37-letnico odredila hišni pripor, druga dva sosotorilca pa izpustila.

Lastnika v hiši zalotila tatico

Včeraj pa se je prav tako na območju Grosupljega zgodila drzna tatvina. 65-letnica je vstopila v hišo in vzela denar, nato pa poskusila neopazno oditi iz hiše. Pri tem sta jo zalotila lastnika in zadržala do prihoda policistov. 65-letnico so v preteklosti že obravnavali za premoženjska kazniva dejanja.

Uslužbenki zagrozi z nožem, nato zbežal

Včeraj nekaj pred 19. uro pa je bila policija obveščena o poskusu ropa prodajalne na Ljubljanski cesti v Domžalah. V prodajalno je vstopil neznani moški, ki je imel na glavi kapo z izrezom za oči in ustnice, bil je močnejše postave, visok približno 170 centimetrov, oblečen v modro puhovko s kapuco.

Z nožem v roki je pristopil do pisalne mize, kjer je sedela uslužbenka in zahteval denar. Uslužbenka se je moškega ustrašila in pričela kričati, pri tem pa tudi sprožila alarmno napravo. V poslovalnico je pritekla uslužbenka iz druge prodajalne in poskušala moškega zadržati, tako da ga je odrivala v notranjost prodajalne. Moški je uslužbenko odrinil in zbežal proti železniški postaji. Pri tem je utrpela odrgnine na rokah, druge uslužbenka telesnih poškodb ni utrpela. Policisti osumljenca še niso izsledili. Preiskava še poteka, je sporočila Pučkova.