FOTO: V hudi nesreči dva mrtva, še 6 je poškodovanih

FOTO: V hudi nesreči dva mrtva, še 6 je poškodovanih

-
2 8601

Nekaj minut po 5. uri so bili novomeški policisti obveščeni o hudi prometni nesreči pri Kočevskih Poljanah (na cesti Podturn – Črnomelj). Po prvih ugotovitvah policistov s kraja so bili v prometni nesreči udeleženi trije osebni avtomobili. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli, še šest pa so jih reševalci odpeljali v bolnišnico. Po podatkih policije ni nihče v smrtni nevarnosti.

Kot je v izjavi za medije pojasnil Željko Zrilič, vodja Oddelka za cestni promet na Policijski upravi (PU) Novo mesto, se je nesreča zgodila na cesti Žužemberk–Črnomelj. Po njegovih besedah 44-letna voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai hitrosti vožnje ni prilagodila stanju vozišča. Vozilo je začelo zanašati, nato je zapeljala na levo stran vozišča, od koder je iz nasprotne smeri pripeljalo osebno vozilo znamke Dacia. Vozili sta trčili, nato pa je pripeljalo še tretje vozilo in trčilo vanju.

Dve osebi sta na kraju nesreče umrli. Gre za potnika v vozilu hyundai, doma z območja Ivančne Gorice in Žužemberka, oba stara 41 let. Policisti vse okoliščine, kar se tiče uporabe varnostnega pasu, še preverjajo. Cesta je bila v času nesreče zasnežena, na cestišču je bilo od 2 do 3 cm snega.

(foto: bralka/DolenjskaNews)