V hudi nesreči umrl najstnik, še dva poškodovana

V hudi nesreči umrl najstnik, še dva poškodovana

-
0 1032

Ob 3.20 uri se je na Glavarjevi cesti v Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, še ena pa je bila hudo poškodovana. Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je voznik osebnega vozila Peugeot 307 vozil po naselju Komenda proti Mostam. Ko je pripeljal iz desnega nepreglednega ovinka v levi ovinek, pa je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom. Voznik je zapeljal na bankino, pri tem pa je vozilo obrnilo in je trčilo v betonsko ograjo, nato pa ga je odbilo na vozišče, kjer je obstalo, so sporočili ljubljanski policisti.

V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika. Med trčenjem v ograjo sta dve osebi, stari 18 let, padli iz vozila in obležali na cesti. Ena oseba je zaradi poškodb umrla na kraju nesreča, druga oseba pa je utrpela hude telesne poškodbe. Poškodovano osebo so odpeljali v ljubljanski klinični center. Tretja oseba, ki je stara 20 let, po podatkih policije ni bila poškodovana.

Kraj nesreče sta si ogledala dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec. Cesta je bila nekaj ur v času ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta, promet pa so sprostili šele okoli 7.45. Po do sedaj zbranih obvestilih ugotovljeno, da naj bi bil voznik osebnega vozila Peugeot 307, 18-letnik, ki je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe. 20-letnik pa je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti še nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.