V Krškem in Črnomlju nasilje nad starši

V Krškem in Črnomlju nasilje nad starši

-
0 207

Krški policisti so bili 23. 4. obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega. Takoj so se odzvali in ob prihodu na kraj na dvorišču stanovanjske hiše opazili prestrašeno žrtev, ki ji je uspelo pobegniti iz hiše pred nasilno hčerko. Žrtev so zaščitili in pričeli z ugotavljanjem vseh okoliščin nasilja. Po prvih ugotovitvah 30-letna nasilnica že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo mamo, ki je hudo bolna. Z žrtvijo že dalj časa grdo in surovo ravna, jo pretepa, ponižuje, žali in ji grozi. Večkrat jo je že poškodovala. Pred nasilno hčerko je njena mati pogosto prisiljena pobegniti iz hiše.

Policisti Policijske postaje Krško so osumljenki izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo še naprej ogrožala njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenko bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Tudi črnomaljski policisti so se 22. 4. odzvali klicu na pomoč zaradi nasilja v družini.  Ugotovili so, da je 25-letni nasilnež napadel svojo mamo, ji z rok zbil telefon, jo brcnil v koleno in jo poškodoval. Žrtev je pred nasilnim sinom uspela pobegniti in se zakleniti v klet. Policisti so še ugotovili, da naj bi dva sinova že dalj časa izvajala fizično in psihično nasilje nad mamo. Z žrtvijo naj bi ravnala ponižujoče, jo žalila in podila iz skupnega bivališča. Na podlagi vseh zbranih ugotovitev bodo policisti oba osumljenca ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, 25-letnega osumljenca pa tudi zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.