V nedeljo popoldne sonce

V nedeljo popoldne sonce

-
7 274

V teh dneh smo priča pravi invaziji v gozdove, saj je vreme več kot idealno za rast gob. In res jih ne manjka, tako marel kot tudi čudovitih jesenskih gobanov, jurčkov.

In dež bo še namočil zemljo. Padavine se bodo ponoči še okrepile. Največ dežja bo v južni Sloveniji. Krajevno bodo nastajali večji nalivi. Nedeljsko jutro se bo tako začelo z dežjem.

Največ stopinj bo zjutraj ob morju, 16 st , 13 jih bo na Goriškem, Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, 12 v okolici Ljubljane, 11 na Štajerskem, Koroškem in v Pomurju, 10 st C v Alpskih dolinah.

Nedeljsko dopoldne bo še oblačno in deževno, ampak že popoldne se bo vreme zasukalo na bolje. Začelo se bo jasniti in posijalo bo sonce. Dež bo v večjem delu države ponehal. Najdlje se bodo padavine zadržale v Severnem delu države.  Sončni žarki bodo popoldne dvignili temperaturo. Na Primorskem bo od 20 do 22 st C, v notranjosti države bo 16, 17 st C, najmanj bo v Alpskih dolinah, 15 st C.

V nedeljo bo v gorah oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 2200 m. Popoldne se bo pričelo jasniti. Temperatura na 1500 m bo okoli 7, na 2500 m pa okoli 0 stopinj C.

Razjasnitev pa bo kratka. Nov teden se bo začel mokro. V ponedeljek dopoldan bodo padavine od Z zopet zajele vso državo. Jutranje temperature bodo okoli 10 st C, čez dan do 15. Tudi nadaljevanje tedna bo deževno. V torek se bodo padavine pojavljale skozi cel dan. Hladno bo, najvišje temperature bodo le okoli 10 st C, meja sneženja se bo spustila do okoli 1600 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. V noči na sredo bodo padavine postopoma ponehale in preostanek tedna bo večinoma suha. Najvišje dnevne temperature se bodo malce dvignile.