V nedeljo sončni koncert za Zalo

V nedeljo sončni koncert za Zalo

-
0 390

Nedelja na Dolenjskem bo še posebej lepa. To nedeljo, torej jutri ob 16. uri, Vas pričakujemo v Športni dvorani Leona Štuklja, na čudovitem koncertu za malo Zalo, za njene korake. Tega sončka morate spoznati. In prav tako Vladko. Osebo, ki jo številni videvate na njenem delovnem mestu. Morda boste presenečeni. Seveda prijetno.

Verjetno ste že zasledili, da že nekaj časa korakamo z malo Zalo iz Mirne Peči, 10-letno deklico, ki ima cerebralno paralizo. In številni ste se odzvali izredno. Zala bo namreč julija odpotovala v ZDA na operacijo, k dr. Parku, najboljšemu svetovnemu strokovnjaku za posege t.i. SRD-selektivno dorzalno rizotomijo, ki bo Zali omogočil prve korake in še kaj. Torej to, kar je nam, ki nimamo teh težav, nekaj povsem samoumevnega.

Ameriški kirurg, ki je pred dnevi obiskal Slovenijo, je obiskal prav 16 slovenskih malčkov, ki jim je s posegom pomagal, da številni že hodijo. Žal pa so terapije po operaciji velik finančni zalogaj. Zato smo z Zalo in njenimi starši.

In jutri bo v ‘Štuklju’ en lep dan, koncert, s katerim bomo Zali pomagali pri njeni uresničitvi sanj. Ampak te so tako skromne, izdamo Vam jih na koncertu.

Že v naprej hvala Vsem, ki ste zakorakali z Zalo z različnimi projekti, z zbiranjem zamaškov, denarnimi sredstvi, projekti, kjer ste zbirali sredstva in vsem nastopajočim in organizatorjem nedeljskega koncerta. In kdo vse bo nastopil:

-ans.PRVA LIGA
-ans.KORENINE
-ans. DOLENJSKI ZVOKI
-ans.AZALEA
-ans.RUBIN
-MARIJAN NOVINA
-Moški pevski zbor ROŽMARIN
-ans.FANTJE IZPOD LISCE
-ans.VESELI DOLENJCI
-ans.NEMIR
-NUŠA DERENDA
-ans.PETAN
-ans.NOVI SPOMINI
-ans.MLADI DOLENJCI
-ans.POGUM
…in presenečenje