V nesrečah poškodovani kolesarja in pešec

V nesrečah poškodovani kolesarja in pešec

-
0 354

Policisti Policijske postaje Krško so bili 4. 4. okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči v Veliki vasi pri Krškem. Ugotovili so, da je 64-letni kolesar vozil po levi strani vozišča in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 59-letni voznik. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Okoli 19.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Novega mesta. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem trčil v otroka, ki je nenadoma prečkal vozišče. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je mladoletnik vozil neregistrirano kolo z motorjem na katerem je prevažal drugega otroka, med vožnjo pa ni uporabljal varnostne čelade. Očetu mladoletnika in lastnici kolesa z motorjem so zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Med krajema Križaj in Cerklje ob Krki se je zgodila prometna nesreča okoli 16. ure. 32-letni kolesar naj bi v ovinku izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Poškodbe noge in rok so mu oskrbeli v novomeški bolnišnici.