V nesreči šest poškodovanih

V nesreči šest poškodovanih

-
0 732

Na avtocesti v smeri proti Obrežju pri izvozu Smednik se je nekaj pred 21. uro zgodila prometna nesreča. Novomeški prometniki so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Italije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 33-letni voznik iz Bosne in Hercegovine. Poškodovana voznika in štiri potnike v osebnem avtomobilu so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah naj bi vsi utrpeli lažje poškodbe.

Prometna nesreča v Brežicah

Okoli 13.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah, kjer naj bi se po trčenju eno vozilo prevrnilo na streho. Ugotovili so, da je nesrečo povzročila 48-letna voznica osebnega
avtomobila. Ta je v križišču izsilila prednost 36-letni voznici, ki je pravilno pripeljala po prednostni cesti. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče in potnico v njenem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali

Brežiški policisti so popoldne opazili moškega, ki je v bližini Obrežja pešačil po avtocesti in na ta način ogrožal sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Zaradi kršitve so 27-letnemu državljanu Bolgarije izrekli globo in ga napotili na bližnje avtocestno postajališče. Tam je v prostorih bencinskega servisa kršil javni red in mir in razmetaval prodajne artikle. Kršitelj ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.