V nesreči umrla dedek in vnuk

V nesreči umrla dedek in vnuk

-
0 497

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v petek popoldne na hitri cesti Razdrto – Ajdovščina, sta umrla 67-letni voznik osebnega avtomobila iz Ajdovščine in njegov komaj 4-letni vnuk. V vozilu sta bila še 63-letna žena voznika in njun 44-letni sin, oče umrlega otroka, ki sta utrpela hude telesne poškodbe in se zdravita v šempetrski bolnišnici.

Kot danes pojasnjuje policija, se je nesreča zgodila pri izvozu za Vipavo, ko je omenjenega voznika presenetilo manjše tovorno vozilo. 57-letni voznik tega vozila je namreč vozil po prehitevalnem pasu, ko je za njim pripeljal neznani voznik osebnega avtomobila. Začel se mu je umikati na desni vozni pas, neposredno pred clia 67-letnika. Slednji je iz bojazni, da bi voznik manjšega tovornega vozila trčil v njegovo vozilo, sunkovito zavil desno in s prednjim delom vozila sunkovito trčil v kovinsko odbojno ograjo na izvozu za Vipavo. Pri tem se je del kovinske ograje zaril v notranjost vozila. Voznik manjšega tovornega avtomobila je z vožnjo nadaljeval v smeri Ajdovščine, poroča 24ur.com.

Zaradi sunkovitega trčenja je 67-letni voznik clia umrl na kraju nesreče. Otrok, ki je v vozilu sedel za njim v otroškem sedežu, je utrpel hude poškodbe glave, zato so ga nemudoma z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico. A na žalost mu niso mogli več pomagati, zaradi hudih poškodb je umrl. Sopotnica, 63-letna žena voznika, ki je v vozilu sedela zadaj desno in njun 44-letni sin, ki je sedel spredaj desno, sta utrpela hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Vsi štirje so sicer med vožnjo uporabljali varnostne pasove.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva in preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Poleg policistov PPP in PP Nova Gorica ter PP Ajdovščina so posredovali še gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava, ki so nudili prvo pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, NMP Nova Gorica in NMP Postojna ter s tehničnim posegom izrezali preminulo osebo iz osebnega vozila.

Zaradi prometne nesreče je bil odsek hitre ceste Nanos – Ajdovščina do 21.05 ure zaprt za ves promet.