V Novem mestu Helios Suns mladinski prvaki

V Novem mestu Helios Suns mladinski prvaki

-
0 38

Minuli konec tedna je Novo mesto zaznamovala mladinska košarka; v Dvorani Leona Štuklja se je namreč odvil zaključni turnir državnega prvenstva za mladince U19, na katerem je zmaga prepričljivo pripadla mladim upom Košarkarskega kluba Helios Suns. V finalu v nedeljo, 25. marca 2018 so se ob 13. uri pomerili z domačim moštvom Košarkarskega kluba Krka, rezultat srečanja pa je bil 48 proti 63. Naziv najboljšega igralca na turnirju je pripadel osemnajstletnemu Alexandru Shashkovu iz Helios Sunsov, najboljši strelec turnirja pa je bil Tim Sočak iz moštva ECE Triglav.

Na finalni tekmi so po prvi četrtini povedli domači, ob polčasu pa so za eno točko prednost prevzeli Domžalčani. Napeta in z mladostno energijo nabita finalna tekma je za domače moštvo minila prehitro, saj je naslov državnih mladinskih prvakov pripadel moštvu Helios Suns.

Organizacijo turnirja, ki je potekal v okviru državnega prvenstva Košarkarske zveze Slovenije za mladince do 19 let je prevzel Košarkarski klub Krka iz Novega mesta.

V polfinalu v petek so se srečala moštva Koš Primorska in Helios Suns, ki sta zabeležili 65 proti 70 točkami ter Krke in ECE Triglava z izkupičkoma 71 proti 54.

V nedeljo, ko je mlade igralce na tribunah vzpodbujalo največ navijačev, smo dobili tretjeuvrščeno moštvo prvenstva, mladince ECE Triglav, ki so z 65 proti 60 premagali četrtuvrščeno ekipo državnega prvenstva, Koš Primorsko.

Pokale in priznanja so najboljši slovenski mladinci prejeli iz rok selektorja slovenske košarksarske reprezentance, Rada Trifunovića in župana Mestne občine Novo mesto, g. Gregorja Macedonija. Najboljša petorka turnirja so bili Gregor Glas (Koš Primorska), Tim Sočak (ECE Triglav), Nejc Klavžar (Helios Suns), Miha Škedelj (Krka), Aleksander Sashokov (Helios Suns).