V novomeški SB stavka že klesti posege

V novomeški SB stavka že klesti posege

-
10 442

Zdravniki stavkajo. Težave po bolnišnicah so in tudi v novomeški Splošni bolnišnici.

Še vedno del javnosti povsem ne razume stavkovnih zahtev. Predvsem se spet lomijo kopja med politiko, očitno zaradi nepoznavanja zdravstvenega sistema in dela in političnih obljub davkoplačevalcem, do katerih storitev so pri morebitnem zdravstvenem posegu upravičeni, ne glede na omejitve zdravstvenega dela.

Ne glede na številne afere v zdravstvu bo očitno morala politika urediti razmere oz. poskrbeti, da bomo davkoplačevalci pravočasno in brez predolgih čakalnih rokov oskrbljeni pravočasno. Predvsem pa naj politika preneha z obljubami in se sooči s težavami v zdravstvu, ter jih reši. Zagotovi dovolj kadra, ki naj bo za svoje delo tudi primerno plačan. Ob tem mislimo tudi na ostalo zdravstveno osebje in ne zgolj na zdravnike.

Iz novomeške SB so nam posredovali razmere v bolnišnici na tretji dan stavke:

Tretji dan zdravniške stavke v Splošni bolnišnici Novo mesto se učinki omejitve dela na zgolj 40 ur tedensko že poznajo. Največje težave so se pokazale v kirurških strokah,  zaradi pomanjkanja anestezistov. Tako dnevno odpade deset bolnikov, ki naj bi bili operirani v splošni anesteziji.

V naslednjih dneh pričakujemo, da bo teh odpadlih operacij še več in v začetku naslednjega tedna bodo zdravniki opravljali le nujne operacije. Pred odpovedjo operacije bomo z vsakim čakajočim bolnikom opravili pogovor in po potrebi tudi pregled, da bi izključili možnost resnejšega poslabšanja zdravstvenega stanja.
Prav tako se težave pojavljajo na radiološkem oddelku, kjer bodo od ponedeljka naprej lahko opravljali le nujne preiskave. Manj alarmantno je stanje na področju internističnih strok, kjer do večjega odpovedovanja
pregledov in preiskav v tem tednu še ne bo, so sporočili iz novomeške Splošne bolnišnice.