V novomeški SB stavka že klesti posege

V novomeški SB stavka že klesti posege

-
10 440

Zdravniki stavkajo. Težave po bolnišnicah so in tudi v novomeški Splošni bolnišnici.

Še vedno del javnosti povsem ne razume stavkovnih zahtev. Predvsem se spet lomijo kopja med politiko, očitno zaradi nepoznavanja zdravstvenega sistema in dela in političnih obljub davkoplačevalcem, do katerih storitev so pri morebitnem zdravstvenem posegu upravičeni, ne glede na omejitve zdravstvenega dela.

Ne glede na številne afere v zdravstvu bo očitno morala politika urediti razmere oz. poskrbeti, da bomo davkoplačevalci pravočasno in brez predolgih čakalnih rokov oskrbljeni pravočasno. Predvsem pa naj politika preneha z obljubami in se sooči s težavami v zdravstvu, ter jih reši. Zagotovi dovolj kadra, ki naj bo za svoje delo tudi primerno plačan. Ob tem mislimo tudi na ostalo zdravstveno osebje in ne zgolj na zdravnike.

Iz novomeške SB so nam posredovali razmere v bolnišnici na tretji dan stavke:

Tretji dan zdravniške stavke v Splošni bolnišnici Novo mesto se učinki omejitve dela na zgolj 40 ur tedensko že poznajo. Največje težave so se pokazale v kirurških strokah,  zaradi pomanjkanja anestezistov. Tako dnevno odpade deset bolnikov, ki naj bi bili operirani v splošni anesteziji.

V naslednjih dneh pričakujemo, da bo teh odpadlih operacij še več in v začetku naslednjega tedna bodo zdravniki opravljali le nujne operacije. Pred odpovedjo operacije bomo z vsakim čakajočim bolnikom opravili pogovor in po potrebi tudi pregled, da bi izključili možnost resnejšega poslabšanja zdravstvenega stanja.
Prav tako se težave pojavljajo na radiološkem oddelku, kjer bodo od ponedeljka naprej lahko opravljali le nujne preiskave. Manj alarmantno je stanje na področju internističnih strok, kjer do večjega odpovedovanja
pregledov in preiskav v tem tednu še ne bo, so sporočili iz novomeške Splošne bolnišnice.

 • Kdo jih je pa do sedaj klestil?

 • V oktobru so me naročil za slikanje za februar. Najbrž so že takrat štrajkal.
  Če si zbolel v tujino al si pa kupiš štrik!

 • In kaj bo to kaj drugacnega v sbnm ?

 • Danes sem bila pa je teklo vse normalno,,bravo dohtarji,,še na operacijo so me naročili čez mesec dni,,v Nm

 • zmečejo naj vse ven in zaposlijo nove,prvo pa najstarejše ki delajo zgago

 • Bodo ljudje ki želiji delat in nabirat denar. Verjetno pa takih pri nas ni več.

 • Po tem takem že štrajkajo 5let…na magnetno cakas 1leto na poseg pruha 9mesecev na samo pregled sinusov 8mesecev na morebiten ta poseg 6mesecev.na smrt 1dan…in gres ven iz bolnice…bravo majstori slovenije ni v nm slabo je drugod se slabše…

 • V ZD NM ne naročajo pacientov (osebni zdravniki). Bi morala do dr ampak mi med.sestra ne zna povedati kdaj naj pridem. Že prejšnji teden je rekla drug teden, ta teden kličem in reče naslednji teden naj pokličem.
  Pa mi rece, da naj grem na urgenco.
  Pa sploh ne vem zakaj strajkajo. Če jim plača ne ustreza naj grejo, bodo zaposlili druge dr. Nekateri dobivajo lepo plačo, delajo pa nic (predvsem vikendi, dežurstva)…

 • Brezice poskusite