V Opatiji Hrvati premagali Slovence

V Opatiji Hrvati premagali Slovence

-
1 89

Derbi s Hrvaško je bil do sedaj najresnejši pripravljalni preizkus slovenskih košarkarjev pred odhodom na evropsko prvenstvo. Na izenačenem srečanju so se na koncu zmage veselili gostitelji, ki so bili boljši za štiri točke (85:81). Prvi strelec je bil Luka Dončić, ki je dosegel 27 točk.

Slovensko košarkarsko reprezentanco je čakala najtežja preizkušnja v dosedanjem delu priprav na evropsko prvenstvo. V Opatiji se je pomerila s Hrvaško, to je bila za slovenske reprezentante četrta od osmih prijateljskih tekem. Dosedanje tri so varovanci selektorja Igorja Kokoškova dobili s povprečno razliko dobrih 14 točk. Premagali so rusko univerzitetno reprezentanco, Madžarsko in Češko, najboljši strelec na vseh treh tekmah pa je bil 18-letniLuka Dončić s povprečjem 17,3 točke. Na četrti so doživeli prvi poraz, Hrvati so zmagali za štiri točke, edina kostanta je dejstvo, da je bil tudi tokrat prvi strelec 18-letni Dončić, ki je tokrat še malce dvignil povprečje, dosegel je 27 točk, zgrešil je le en met za tri točke (6/7).

Pri Sloveniji je manjkal Vlatko Čančar, ki okreva po poškodbi gležnja, v ekipo pa sta se vrnila Matic Rebec, ki je prebolel angino, ter Anthony Randolph, ki je imel nekaj prostih dni zaradi poroke v ZDA, vendar pa je Američan ostal na klopi. (24UR.COM)