V petek blizu 30°C, ampak sobota

V petek blizu 30°C, ampak sobota

-
0 789

Marsikdo je dan preživel v naravi, saj je vreme kar vabilo na prosto in tako bo tudi v petek, ko naj bi bil celo najtoplejši dan tega tedna. Marsikje bo blizu 30 stopinj. Noč bo še večinoma jasna z le nekaj tanke oblačne koprene, v jutranjem času pa bo Primorsko že dosegel pas gostejše oblačnosti.

Jutro bo nekoliko bolj sveže. V večjem delu države bo pod 10 st. C. Najhladneje bo na Gorenjskem koncu, 4 st. C, v vzhodni in osrednji Sloveniji pričakujemo med 7 in 10 st . C, 12-13 st. C pa bo na Primorskem.

Na vzhodu se bo sončno vreme nadaljevalo tudi čez dan. Oblakov skorajda ne bo. Na zahodu pa bo oblačnosti že nekoliko več, vendar bo ostalo suho. Po svežem jutru se bo močno ogrelo in marsikje bo jutrišnji dan najtoplejši v tem tednu.  Ob JZ vetru bo poletno vreme na območju Bele Krajine in Posavja, kjer bo okoli 28 st. C. Podobno toplo bo tudi drugod na vzhodu in v prestolnici. Zaradi več vlage pa bo temu primerno hladneje na zahodu države. Kot vidimo, bo nekje med 22 in 25 st. C.

Petek bo še primeren za obisk gora, vendar se bo čez dan na območju alpsko dinarske pregrade že nekoliko pooblačilo. Pihal bo JZ veter, ki pa ne bo premočan. Toplo bo.

Zaradi bližine hladne fronte, ki je že dosegla Alpe, se bodo v soboto že zgodaj začele pojavljati padavine. Vmes bodo pogoste tudi nevihte in lokalno močnejši nalivi. Vse kaže, da bodo JV Slovenije prve nevihte dosegle v zgodnjem popoldanskem času, okoli 14. ure. Popoldne se bo veter obrnil na SV smer in ohladilo se bo. Izboljšanje vremena nam prinaša nedelja, ko se bo po še bolj oblačnem jutru čez dan deloma zjasnilo. Ob SV vetru bomo popoldne izmerili malo nad 20 st. C. Še več sonca in ponovno tudi višje temperature pa nam prinašajo dnevi v prvi polovici prihodnjega tedna, vendar povsem brez dnevnih ploh in neviht še ne bo šlo.