sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeV petek do 26°C

V petek do 26°C

Vse bližje je začetek koledarskega poletja in vse topleje bo. Ob soncu se ogreva tudi morje, ki ima ob slovenski obali 21 stopinj. Slednjega je za dve stopinji ohladila burja.

V prvem delu noči se bo vreme povsod hitro umirilo in zjasnilo, petkovo jutro bo postreglo z veliko sonca in prijetno svežimi temperaturami. Burja na Primorskem bo ponehala. V zatišnih legah SZ Slovenije in tudi Notranjske bo okoli 7 stopinj. Na vzhodu in osrednji Sloveniji bo od 10 do 12 stopinj Celzija. Topleje bo na Primorskem, do 15 stopinj.

Petek bo sončen, nekaj več oblačnosti bo na nebu v drugi polovici dneva. Pozno popoldne in zvečer bo nastalo nekaj ploh in neviht, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije, medtem ko bo marsikje na vzhodu ostalo povsem suho. Temperature bodo precej enotne in zelo prijetne. Večinoma bo 25, morda 26 stopinj Celzija. Še stopinjo več pričakujemo na Goriškem, do 23 stopinj Celzija se bo ogrelo na Gorenjskem.

Razmere za obisk gora so iz dneva v dan bolj ugodne. Zjutraj in dopoldne bo sončno z dobro vidljivostjo, nekaj več oblakov bo popoldne. Predvsem proti večeru bo v Julijskih Alpah in Zahodnih Karavankah nastalo nekaj ploh in neviht. V sredogorju bo pihal šibak, višje pa zmeren severni veter. Na 1500 metrov bo 11 stopinj, na 2500 metrov 4 stopinje Celzija.

Sobota bo sončna, nekaj ploh in neviht bo popoldne nastalo predvsem nad hribovitimi kraji, velik del Slovenije bo ostal suh. Po razmeroma svežemu jutru se bo ogrelo do 26 stopinj Celzija. V nedeljo bo povsem sončno brez popoldanskih osvežitev, topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 28 stopinj Celzija. Še toplejši zrak bo nad nami v začetku prihodnjega tedna, v torek in sredo se bo v večjem delu Slovenije ogrelo nad 30 stopinj. S tem pa se bo močno povečala verjetnost za popoldanske plohe in nevihte. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča