V petek dopoldne še v trgatev

V petek dopoldne še v trgatev

-
0 376

V vinogradih je zelo živahno in številni se odpravljate na trgatev, ki pa bo vremensko primerna le še danes popoldne in jutri dopoldne. Potem se bo vreme sfižilo. V petek in soboto bo vreme nestabilno z občasnimi padavinami. Vmes bodo tudi obdobja z lokalnimi neurji. Umiritev pričakujemo v nedeljo. In tudi od ponedeljka do prihodnjega petka bo vreme bolj prijazno, z dnevnimi temperaturami malo nad 20 stopinj Celzija.

V petek bo v vzhodni polovici Slovenije sprva še občasno sončno. V zahodni in v delu osrednje Slovenije se bo pooblačilo. Že zgodaj zjutraj se bodo tam začele pojavljati občasne padavine, deloma nevihte, ki se bodo dopoldne postopno širile proti vzhodu. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 17 do 26 stopinj C.

V petek in soboto bodo obdobja s krajevnimi neurji. Pričakujemo predvsem močne nalive, sunke vetra, lokalno tudi točo. Ob tem bodo narasli hudourniki in manjši vodotoki.

OBETI
V soboto bo pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno krajevne padavine, deloma nevihte. Ohladilo se bo. V nedeljo bo dež postopno ponehal, čez dan se bodo oblaki trgali. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. (arso)