V ponedeljek do 17°C

V ponedeljek do 17°C

-
0 176

Nad staro celino se nadaljuje dotok toplega zraka, za kar skrbijo zahodni vetrovi. Jutri se bo ogrelo tudi nad vzhodno Evropo, kjer je bilo danes še mrzlo, ponekod v srednji in južni Evropi pa bodo temperature tudi za več kot 10 st. C višje od povprečja. V primerjavi z današnjim dnem pa se bo nekoliko ohladilo na Britanskem otočju in v Skandinaviji.

Noč bo v višjih legah jasna, nižine pa se bodo marsikje nahajale pod meglenim pokrovom, ki se bo ponovno nekoliko zgostil in segal do nadmorske višine okoli 700 m. Nekaj megle bo tudi ob morju. V krajih z jasnino bomo nov teden začeli z minusom. V alpskih dolinah bo okoli -3. Do ledišča se bo ohladilo tudi na Štajerskem in Koroškem. Drugod bomo ostali kakšno stopinjo ali dve v plusu. Najvišjih, 6 st. C, bo zjutraj ob morju.

Po nekaterih nižinah bo dopoldne še megleno, drugod pa bo sončno. Po razkroju meglenega pokrova bo sonca povsod v izobilju, le na Primorskem bodo modro nebo občasno še zastirali nizki oblaki. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik in živo srebro pognal v višave. Ogrelo se bo vse do 16 ali 17 st. C. Toliko bo v Beli krajini, na Dolenjskem, v Posavju in na Štajerskem. Med 12 in 15 st. C bo v preostalem delu države. Nekoliko manj bo na Primorskem in v krajih, kjer bi se utegnila megla zadržati dalj časa. Do največ 10 st. C bo.

Jutri bo v gorah sončno, le izjemoma se lahko pojavi kak oblak. Pihal bo šibak zahodni veter, ki se bo popoldne nekoliko okrepil. Zaradi suhega zraka bo razgled odličen.  V višinah nas je ta konec tedna preplavil zelo topel zrak, ki bo jutri najtoplejši zrak. Celo na višini Rogle bo okoli 10 st. C. Obdobje močno pretoplega vremena se bo kot kaže končalo v drugi polovici prihodnjega tedna, ko nas bo prešla izrazita hladna fronta.

V torek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugod pa bo delno jasno. V sredo se bo oblačnost razširila nad večji del Slovenije, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. Pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne bo ponekod v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati. V četrtek bo oblačno s padavinami, zvečer in v noči na petek se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije predvidoma spustila do nižin. Bomo videli.