V sedmih nesrečah osem poškodovanih motoristov

V sedmih nesrečah osem poškodovanih motoristov

-
0 2602

Samo danes se je na slovenskih cestah zgodilo sedem prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi motoristi. Osem je bilo poškodovanih.

Ob 16:37 je na cesti Lašče – Smuka, občina Kočevje, padel motorist. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega oskrbeli, posadka s helikopterjem SV z ekipo HNMP Brnik pa ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 16.34 je na lokalni cesti med krajema Sajevec in Jurjevica, občina Ribnica, motorist s sopotnikom zapeljal z ceste. Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanima do prihoda reševalcev, odklopili akumulator na motorju ter posuli iztekle tekočine. Reševalci NMP Ribnica so v bolnišnico prepeljali dve poškodovani osebi.

Ob 13.08 sta v naselju Irje občina Rogaška Slatina, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Steklarna- Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Šmarje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 12.58 je na cesti pri naselju Skrovnik, občina Sevnica, padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 11.58 je na cesti pri naselju Razdrto, občina Postojna, padel motorist. Gasilci PGD Razdrto in Postojna so zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v SB Izola.

Ob 11.10 sta v naselju Breg pri Polzeli, občina Polzela, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje, PGD Polzela in Ločica pri Polzeli so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Žalec in Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 8.59 sta v Šmarjeti, občina Laško, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Laško in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Laško, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.