V Šentrupertu za 17-letnika usoden trk s kombanjem

V Šentrupertu za 17-letnika usoden trk s kombanjem

-
19 8338

Nekaj pred 16. uro se je v Šentrupertu na Dolenjskem zgodila huda prometna nesreča. V nesreči sta bila udeležena kombanj in 17-letni voznik motornega kolesa. Slednji je zaradi hudih poškodb umrl.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi s Policijske uprave Novo mesto je sporočila: Po prvih ugotovitvah policistov sta bila v nesreči udeležena voznik kmetijskega delovnega stroja kombajna in voznik mopeda. Nesreča se je zgodila v ovinku, kjer je mopedist trčil v prednji del kombajna. 17-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

Že dopoldne pa so policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti med Gradacom in Vranoviči. Po prvih ugotovitvah je 26-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil
v avtomobil, ki ga je vozila 75-letna voznica. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na cestah na našem območju, zato voznike ponovno opozarjamo na previdnost.

 

 • Blaz pocivaj u miru!😭

 • balty

  Slika ni iz šentruperta ampak iz mirne.

 • Slika je iz mirne. Ne iz sentruperta!

 • jebemumast..pa kaj je to zadnje dni?? ka se folku čist trga al kaj?? naj počiva u miru..in upam da kombajnist nebo preveč nadrajsal..

  • Ne me bo ker je na miru stavu k ga je v špeglu vidu!

 • Kako žalostna vest, iskreno sožalje svojcem, posebej staršem.
  Moram dodati, da sem v zadnjem tednu srečala pet kombajnev, SAMO eden je imel spremstvo. Včasih si še srečal kakega, ki je gred vozil za seboj, na prikolici, ali pa jo morda zožal, zadnje čase z pa z vso širino in brzino po teh ozkih cestah, da se komaj izogneš. Pa gromozanskim traktorjem z vilicami za prenos bal, popolnoma svetlobno NE označeni pa prenalozene prikolice v širino in tezo. Vse leti po sredini vozišča, ko je jaci taj tlači. . Groza, naj bo Blaž vsem takim strojnikom v opomin, vsem dragim pa svetla zvezda na nebu.

  • Brzino,dej moža vpraš Kuk hitr gre kombajn

  • Ni poanta v km/h. Dinamika in fizika je pri strojih problem. To se ve, če se pa zaveda, je pa drugo vprašanje.

  • kako boš pa vilce za bale svetlobno označla,razen luči na traktorju pa rotacijske luči,bol težko.Vsa mehanizacija se veča in tut avti niso več tako majhni,res nas je že težko srečat zarad velikosti pa vendar so ljudje v avtomobilih tut večrat zelo nesramni in ne zapeljejo malček iz ceste dol na makedam,ker pol ruka in mislm da se gre mau kdo “ko je jači taj tlači”

  • Odgovor na prvo vprašanje : 3d odsevna folija s Hi efektom, kot je na novejših prometnih znakih! Nalepi spredaj na skrajno zunanjo točko. Kdo je ob srečanju na cesti bolj ogrožen, ali je to velik avto ali velik traktor pa je škoda razpravljat. Sila teže pač.

  • poanta je v tem da kmet more delat..in delo opravit če hoče preživet.naloga voznikov osebnih vozil pa je da mirkajo na kmetijske stroje.in kmete.ker če nebi blo kmetov tut njih nebi blo..ker bi pocrkal od lakote.. amen..kmet je za vsakega bog i batina..pa naj reče kdo če kaj če,,

  • Bugi maš prav, na cestah moramo bit pa vsi previdni. Pa naj kdo reče kar če!

  • Bernarda, ce bi spostovali hitrost, torej da lahko varno ustavis do prve tocke ki jo vidis bi bilo malo nesrec. Tukaj se je pokojni peljal in zaletel s kombajnom se je ustavil. Torej stal. Kaj bi se zgodilo da se peljes z avtom in je na cesti otrok. Neoznacen! Brez lučk!

  • Bugi, cista tako spet ni kot si napisal. Se pa je treba zavedat da je v tem casu velikonstrojev na cesti in se temu tudi prilagodit in se s tem sprijaznit. Na cesti smovsi bog i batina a? Dokler ni nekaj narobe. Pac vsi po pameti. Pa se vedno lahko pride do nesrece. Je pa mladost norost. Se spomnim ko smo mi z motorcki sibal… Sam loterija pa sreca da se ni nobenm nc nardilo.

  • Ne nabijajte,traktoristi in kombajni vozijo kot da so sami na cesti! Nikol nisem se nikogar srecala,da bi imel spremstvo. A gas na polno.

  • Malči Grivec za traktor pa ne rabiš spremstvo in gas na povno,kuk pa mislš da gremo 100 km/h ti ne nabijaj

 • Pocivaj umiru Blaz druzini pa sozalje