Do 31°C z nevihtami

Do 31°C z nevihtami

-
0 412

Čez Alpe se bo v sredo pomikala hladna fronta, ki jo bodo Alpe upočasnile in fronta bo oslabela. Ohladitev pri nas bo komaj zaznavna, bomo pa dobili nekaj padavin.

Ponoči bo na našem nebu nekaj visoke koprenaste oblačnosti, prevladovalo bo jasno vreme, zato se bo sreda začela s sončnim vremenom. Tudi temperature bodo povsem poletne. V večjem delu Slovenije bo od 14 do 16 stopinj, toliko bo ob morju, medtem ko bo na Gorenjskem 11 stopinj Celzija. Od Gorenjske do Prekmurja se bodo že dopoldne začele pojavljati plohe in nevihte, popoldne pa bo kakšno zaneslo še nad osrednjo Slovenijo in na JV Slovenije. Lokalno bodo nastajali močnejši nalivi, drugih večjih nevšečnosti pa ob nevihtah ne pričakujemo. Zvečer se bo dogajanje umirilo. V severni Sloveniji bo kakšna stopinja manj kot danes, v preostalem delu države pa bodo temperature zelo podobne današnjim. Čez 30 bo šlo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Najnižja temperatura bo ob morju, prijetnih 26 stopinj Celzija.

Četrtek bo sončen in topel. Sredi dneva in popoldne bo nekaj kopaste oblačnosti, nastajale bodo plohe in nevihte, ki jih bo manj kot jutri, ob morju bo ostalo suho. Zjutraj bo 15, čez dan okoli 30 stopinj. V petek bo sonca še več, popoldanskih ploh in neviht bo manj. Živo srebro bo ostalo pod 30 stopinj. Tudi ob koncu tedna nas bo spremljalo sončno poletno vreme, jutra bodo nekoliko bolj sveža, čez dan bo blizu 30 stopinj. V popoldanskem času bo še nastalo nekaj ploh in neviht, a v večjem delu Slovenije bo povsem suho.