V sredo spet zima

V sredo spet zima

-
0 881

Po silovitem vetru, ki je oslabel, bodo visoke vode še naprej skrbele za neprespane noči ljudi, ki živijo ob rekah in gasilcev ter ostalih, ki v ujmah vedno pomagajo. Po dveh vodnih valih bodo naslednji najbolj izraziti na kraških poljih oz. reke bodo prestopile bregove in poplavljale. Hladna fronta bo zvečer prešla naše kraje in se počasi pomaknila proti jugu. Jutri bo nad Balkanom. Lokalno bo obilno deževalo, ponekod tudi snežilo.

In ponoči se bomo spet vrnili k zimi. SV veter bo pripihal ohladitev. Meja sneženja se že spušča. Ponoči se bodo padavine še okrepile in zajele večji del države. Proti jutru bo dež prehajal v sneg tudi po nižinah. Najprej bo snežilo na severu Slovenije proti jutru pa tudi v drugje. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Temu primerne bodo tudi temperature. Najhladneje bo od Gorenjske, do Ljubljane, Koroške, Štajerske in Pomurja, kjer bo od -1 do 2 stopinji, okoli 5 stopinj bo na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, na Goriškem bo 6, ob morju 8 stopinj.

Čez dan bo še oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo in bo zapadlo med 5 in 10 cm mokrega snega. Padavine bodo popoldne od SV postopoma slabele in popoldne počasi tudi ponehale. Burja na Primorskem bo do večera ponehala.

Jutri bo v gorah oblačno in megleno. Ponoči in dopoldan bo snežilo, čez dan pa bodo padavine ponehale. Največ snega bo zapadlo v Julijskih Alpah. Pihal bo zmeren veter V smeri. Največja nevarnost v gorah pa je trenutno novozapadli sneg, zato je nevarnost snežnih plazov velika.

V četrtek zjutraj bodo na Zahodu spet padavine, ki jih bo čez dan JZ veter potisinil tudi nad osrednjo in južno Slovenijo. Meja sneženja bo nad 700m nadmorske višine. Zjutraj bo okoli 2 st C, čez dan okoli 6, na Primorskem 12. Tudi petek bo v znamenju dežja. Padavine se bodo pojavljale v večjem delu države. Ob morju bo zapihal jugo. Topleje bo, zjutraj okrog 5 st C, čez dan okoli 10. Za konec tedna pa nas čka sprememba vremena. Padavine bodo ponehale, posijalo bo sonce. Temperature bodo spet bolj zimske, zjutraj okoli 2 st C, čez dan do 5.