FOTO: V teden jasno, čez dan okoli 10°C

FOTO: V teden jasno, čez dan okoli 10°C

-
0 116

Teden bomo začeli jasnim vremenom in z mrzlim jutrom. V Alpskih dolinah s snežno odejo se bo ohladilo do -9 st. C, tudi drugod bo nekaj stopinj pod ničlo, v plusu bo zjutraj le ob morju. Dopoldne bo sončno z le nekaj prosojne oblačne koprene, popoldne pa se bo oblačnost od severa nekoliko povečala. Najgostejša bo na Štajerskem, v Pomurju in na Koroškem, kjer bo zapihal tudi zahodni veter.

V večjem delu države bo nekoliko topleje kot danes. Na Štajerskem, Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini se bo živo srebro povzpelo do 10 stopinj, še nekaj stopinj več bo na Primorskem. 5 st. C bo v Alpskih dolinah.

V torek bo JZ veter na zahod države nakopičil oblake, v hribovitem svetu je v popoldanskem času možna tudi kakšna kaplja dežja. Na vzhodu bo sonca nekoliko več, temperature bodo malo nad 10 st. C. Jugozahodnik bo krojil vreme tudi v nadaljevanju tedna. Na zahodu se bo novembrska turobnost nadaljevala, občasno bo tudi rahlo deževalo ali rosilo, na vzhodu pa sonca ne bo manjkalo, kjer bo tudi najtopleje, okoli 15 st. C.