V torek do 23°Celzija

V torek do 23°Celzija

-
0 151

Od svežega vremena se počasi poslavljamo in pred nami je babje poletje, ki pa ne bo tako obsijano. Sprememba bo očitna. Z jugozahodnim vetrom bo znova dotekal topel in vlažen zrak iz Sredozemlja. Nad Atlantikom se nahaja ciklon, njegov vpliv pa bo segel daleč na jug, vse do Kanarskega otočja in Maroka. Nad osrednjim Sredozemljem bo za izrazito otoplitev poskrbela topla fronta, ki bo v naslednjih dneh vplivala tudi na vreme pri nas. Ob morju se bo ogrelo do 30 stopinj Celzija.

Pri nas pa se bo zgodba prejšnje noči ponovila. Del noči bo še jasen, do jutra pa bo po nižinah nastala megla. Oblaki bodo dosegli tudi zahodno Slovenije. Še največ jutranje jasnine bo na vzhodu, kjer ne bo megle. Ob vlagi bo jutro sveže. Po nižinah v notranjosti večinoma malo nad 0 st , in sicer od 1 do 3 stopinje. Hladneje bo v alpskih dolinah, do -1, medtem ko bo na Primorskem od 6 do 10.

Nedelja bo jesensko obarvana. Bolj prijetno vreme bo na vzhodu Slovenije, kjer bo delom sončno vreme in popoldne bo zapihal južni veter. Drugače bo na zahodu, kjer bo jugozahodni veter prinesel nizko oblačnost in na Primorskem tudi rahel dež. V osrednjem delu pa bo po meglenem jutru mešano, z nekaj oblaki in sonca, predvsem pa bo suho. Po nekajdnevni svežini nas čaka topel dan. Najvišje temperature bodo spet okrog 15 st. Še kakšno stopinjo več bo na severovzhodu, kakšno manj pa v osrednjem in jugovzhodnem delu. Na Primorskem bo kljub oblačnosti do 16.

V gorah ste lahko danes občudovali tako zimo v jutranji urah kot tudi jesen v popoldanskih. Dnevna odjuga je namreč danes v sredogorju stanjšala snežno odejo. Zjutraj bo vzhodno od Julijcev še nekaj jasnine. Popoldne pa se bo povsod pooblačilo, tudi megleno bo z rosenjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na 1500 m bo sredi dneva 5, na 2500 m pa 0..Jutri bo otoplitev s pozitivnimi temperturami dosegla tudi viskogorje. Ta bo prišla z oblaki.

In prihajajoči začetek tedna bo še toplejši. Z jugozahodnim vetrom bo pri nas tudi veliko vlage zato bo na nebu še vedno precej sivine. Več jasnine in višje temperature pričakujemo na vzhodu države. V ponedeljek bo na Primorskem še možen rahel dež, ob morju se lahko pojavi megla. Toplo bo, do 17 stopinj. Podobno vreme bo tudi v torek, jugozahodnik se bo okrepil. Na oblačen dan bo zelo toplo, do 20, na vzhodu celo do 23 st! Otoplitev bo kratkotrajna. V sredo pričakujemo ohladitev s padavinami in nevihtami. Druga polovica tedna bo bolj sveža, a kot sedaj kaže tudi sončna.