V vozilih brez cigarete

V vozilih brez cigarete

-
7 375

Veljati so začele prve določbe strožjega zakona, ki uvaja dovoljenja za prodajo tobačnih izdelkov in prepoveduje oglaševanje tobaka ter uvaja tudi enotno embalažo za tobačne izdelke.

Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI), ki so ga v državnem zboru brez glasu proti sprejeli 15. februarja, prepoveduje kajenje oziroma uporabo tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov, razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih.

Zakon zdaj jasneje omejuje zaprt prostor, 39. člen zakona pa narekuje, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov, razen tobaka za žvečenje in tobaka za njuhanje, v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih ter v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Nadzor nad izvajanjem tega zakona opravljajo zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za delo, tržni inšpektorat, finančna uprava in policija ter občinsko redarstvo.

Če ne zagotovi spoštovanja prepovedi kajenja iz zgoraj omenjenega 39. člena, se pravna oseba kaznuje z globo od 4.000 do 33.000 evrov, posameznik pa bo moral za kajenje v vozilu v navzočnosti mladoletnika plačati 250 evrov.

  • Krassno

  • Hvala bogu Elvedin Lihic Ahmet Skulic

  • Predlagam , da država uvede še zakon , ki bi prepovedoval razmnoževanje poslancem, le tako imamo še nekaj upanja. V nasprotnem primeru nas pogubijo, telebani vse pokimajo, kar jim zahod v rit porine.

    • pa še vzrejno dovoljenje jim je treba vzet

  • Ko mi bojo avto kupili pa vse davke placali do takrat je moj in kaj bom delal v njem je pa cisto moja stvar.

    • Sej gre se sam zato da se ne kadi k so otroci not. Simpl

    • Pri meni se ne kadi v avtu ali so otroci v avtu ali jih pa ni.