V vroč teden

V vroč teden

-
0 289

Kopasto oblačnost bo zvečer zamenjalo jasno nebo, le na skrajnem vzhodu se bodo visoko nad nami zadržale oblačne koprene. V nov teden pa nas bo popeljalo sončno in toplo jutro. Temperatura se tako ob morju, na Goriškem, v prestolnici ter v Prekmurju do jutra ne bo spustila pod 20 st. C. Drugje bo zjutraj večinoma med 17 in 19, le v alpskih dolinah in na planotah Notranjske bo zjutraj okoli 15 st. C.

Tudi čez dan bo večinoma sončno. Od sredine dneva bo predvsem v gorskem svetu občasno nekaj kopaste oblačnosti in popoldne tu ni izključena kakšna osamljena vročinska nevihta.  Sonce bo temperature hitro pognalo navzgor in po nižinah bo marsikje že dopoldne doseženih 30 st. C. Popoldne bo najbolj pripekalo na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 36 st. C. Z izjemo Gorenjske pa bo tudi drugje po Sloveniji zabeleženih nekaj stopinj nad trideset stopinj.

In kako kaže. Torek bo najbolj sončen dan tedna, ko bomo na nebu le s težavo uzrli kakšen oblak. Temperature bodo na Primorskem spet presegle 35 st. C in tudi drugod ne bomo veliko zaostajali. Sledita še dva vroča in sončna dneva, proti koncu tedna pa rahel obrat temperature navzdol. Ob tem se bo spet povečala možnost za nastanek neviht.