V Žabjaku napad na poštarja

V Žabjaku napad na poštarja

-
6 1778

V sredo se je v etničnem naselju Žabjak pri Novem mestu zgodil napad na uslužbenca pošte. Po naših neuradnih informacijah je pripadnik etnične skupnosti iz Kočevja, ki je bil takrat pri svojemu dekletu v Žabjaku, fizično napadel poštarja. Neuradno naj bi se eden izmed psov zapodil v poštarja, slednji pa naj bi ga povozil. Mladenič iz Kočevja naj bi pristopil do poštarja in ga udaril v obraz. Slednji je padel na tla, na kar naj bi ga napadalec še najmanj enkrat udaril. Posredovali so reševalci in policisti PU Nm.

Nad napadom so ogorčeni tudi prebivalci Žabjaka, saj v zadnjem času ni bilo incidentov in poštar, ki pokriva to območje ni bil nikoli napaden.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na novomeški Policijski upravi je za DolenjskaNews odgovorila.

‘o dogodku smo bili obveščeni 18. 5. nekaj pred 10. uro. Novomeški policisti so takoj odšli na kraj in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah naj bi oškodovanec z mopedom povozil psa, ki ni bil privezan ali drugače ustrezno zavarovan. 19-letni osumljenec iz Kočevja naj bi ga zato porinil, da je padel z motorja in ga udaril. Oškodovancu so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Policisti okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo. Uvedli bodo tudi postopek zaradi kršitev Zakona o zaščiti živali in kršitve Zakona o prijavi prebivališča. Osumljenec iz Kočevja naj bi prebival v naselju, vendar tam nima prijavljenega stalnega prebivališča.

Policisti sicer na tem območju že dalj časa niso obravnavali kaznivih dejanj ali kršitev, povezanih z napadi na delavce interventnih služb ali delavce ostalih služb, ki tam opravljajo različne naloge.’