FOTO: V Žabjaku s kamenjem nad vozila

FOTO: V Žabjaku s kamenjem nad vozila

-
55 5930

Znano eminentno naselje v Novem mestu, za katerega bodo namenili 3.6 mio evrov, menda za ureditev in kasnejšo integracijo, je lahko tudi nevarno. To, da so bili gasilci že večkrat napadeni, pa čeprav so posredovali zaradi varnosti prebivalcev naselja, so bili v preteklosti napadeni tudi policisti in poštar.  Tokrat so kamenjanje vozil občutili delavci, ki so se zjutraj odpravljali v službo.

Kot so nam sporočili oškodovanci so na cesti čez Žabjak naleteli na kamenjanje njihovih vozil. Neuradno naj bi bilo poškodovanih najmanj sedem vozil. Vprašanja smo v večernih urah naslovili tudi na Policijsko upravo Novo mesto.

Alenka Drenik, predstavnica PU Nm za odnose z javnostmi, je za DolenjskaNews povedala: ‘danes smo prejeli več prijav oškodovancev, ki so nas obvestili o poškodbah osebnih avtomobilov. Po izjavah oškodovancev naj bi nekdo na cesti Mirna Peč – Novo mesto v zgodnjih jutranjih urah na njihova vozila metal pesek in kamenje in poškodoval vozila. Policisti še zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. ‘

Oglasil se je tudi bralec, ki je bil prav tako napaden. Objavljamo zapis:

Pozdravljeni pošiljam vam nekaj fotografij poškodb svojega novega avtomobila. Poškodbe so na zadnjih stranskih in prvih vratih na levi strani, poškodovan je tudi pokrov motorja, streha in vetrobransko steklo. Steklo ni slikano, ker se na sliki zelo slabo vidi da je ‘napikano.’ Poudariti moram, da sem osebno še imel srečo glede na škodo, ki so jo utrpeli ostali. Sprašujem se, kako so lahko lopovi, goljufi in “Romi” vredni več od poštenih delavnih državljanov. Slovenija je še enkrat pokazala, da se zakoni v teoriji in praksi močno razlikujejo. 

Če ste bili tudi Vi udeleženi oz. v tem primeru oškodovani, nam jih lahko pošljete na novice@dolenjskanews.com, dolenjskanews@gmail.com ali prek FB.