V Zadru umrl Robert Rotar

V Zadru umrl Robert Rotar

-
18 3246

V Zadru je umrl slovenski poslovnež Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov. Rotar je sicer znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati več milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila.

Dva dni po tem, ko je bil priprt v preiskovalnem zaporu v Zadru, je na poti v zadrsko bolnišnico v soboto umrl 47-letni Slovenec Robert Rotar, osumljen ponarejanja denarja in dokumentov, je poročal Zadarski list. Dodaja, da bodo v ponedeljek izvedli obdukcijo, po kateri bo znan vzrok smrti.

Časnik je sicer še izvedel, da je Rotarju v soboto zjutraj v njegovi zaporniški celici postalo slabo, zaradi česar je padel in si pri tem poškodoval glavo. Na pomoč so mu najprej priskočili sojetniki v celici, ki so takoj skušali ustaviti krvavitev, potem pa tudi pazniki, ki so ga do prihoda nujne medicinske pomoči uspeli reanimirati in vzpostaviti stik, a je nato umrl na poti do bolnišnice.

Kot še navaja časnik na svoji spletni strani, je imel Rotar že nekaj časa zdravstvene težave, prijeli pa so ga potem, ko so v vili v kraju Diklo pri Zadru, ki jo je nekoč uporabljal, našli “tovarno” za izdelavo ponarejenega denarja in dokumentov. Rotar je trdil, da gre za opremo, s katero je opravljal grafične storitve.

Rotar je sicer v Sloveniji znan po tem, da mu je kot lastniku podjetja Mirage morala slovenska država pred leti izplačati več milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske odpovedi pogodbe glede registracijskih nalepk za motorna vozila. (Zadarski list, 24u, STA)

(FOTO: Pop Tv)