Pohod z rdečimi baloni-nikoli ne veš

Pohod z rdečimi baloni-nikoli ne veš

-
0 195

Tudi Novo mesto se je pridružilo Vseslovenskemu pohodu z rdečimi baloni ob mendarodnem Dnevu redkih bolezni, ki ga organizira neprofitna organizacija Zavod 13.

Pohod bo potekal to soboto, 4. marca 2017, ob 11. uri, pred Knjigarno Goga oz. pri vodnjaku na Glavnem trgu. Pridite po svoj balon in podprite dogodek s pohodom po mestu.

Mednarodni dan redkih bolezni, se je pred tremi leti rodil kot ideja enega od naših očetov. Opremili smo jih z rdečimi baloni le iz razloga, ker je prav tak balon pristal na hlačnem mavcu Sofiinih krhkih nog.
Nekateri uporabljajo balone za promocijo, mi želimo z njimi poleteti. Rdeča barva je v osivelem dnevu tista svetla točka, ki govori o upanju. Takrat, ko mnogi okrog naših otrok ne prenehajo zmajevati z glavo. Druženje na tak dan ni namenjeno le tistim z oznakami in nalepkami, temveč sobivanje s prijatelji, klepet z znanci in sprehod s hodečimi, opotekajočimi ali temi, ki se peljejo v vozičkih. Pravzaprav je na 4. marec ob 11h čas, da se celotna Slovenija poveže. Obarvali jo bomo z rdečo in ne bomo dopustili, da bi nas še kdo delil glede na barvo kože, obtoževal zavoljo drugačnega verovanja ali nas podil nazaj na vojna območja. Sprehodili se bomo brez transparentov in vsemu navkljub klicali, da si želimo prav tako prve vrste za naše otroke. Kajti, tudi za naše otroke gre. Ne bomo govorili po zvočnikih pred porodnišnico, vendar si želimo, da bi bila obravnava posebnega starševstva že tam, pospremljena s čutečo roko in nato na vsaki točki, kjer se srečujemo s takimi in drugačnimi strokovnjaki, prav tako in še naprej.

Mesta po Sloveniji (4. marec ob 11h):
Maribor – Bistro Arty, Slovenska ulica 20
Koper – Bar Cameral
Ljubljana – Prešernov spomenik – po domače: pri Prešercu
Ptuj – Mestna knjižnica
Celje – trgovina Mačkor Dijor
Ljutomer – Glavni trg
Novo Mesto – Knjigarna Goga
Kranj – Mestna knjižnica