Vandali nad vozila POP TV

Vandali nad vozila POP TV

-
0 103

Ob 2.56 uri so na Kranjčevi ulici v Ljubljani neznanci vlomili v več vozil televizijske hiše POP TV. Po vlomih pa nekaj vozil polili z vnetljivo snovjo in enega tudi zažgali. Požar je pred prihodom gasilcev pogasila varnostnica, gasilci pa so pregledali kraj dogodka ter posuli vpojna sredstva po politem gorivu.

Po do sedaj zbranih obvestilih policije, je znano, da so za zdaj še neznani storilci poškodovali 4 vozila, od tega je bilo eno vozilo tudi zažgano. Policisti so kraj zavarovali do jutra, ko so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja pričeli kriminalisti PU Ljubljana.

Delo na POP TV kljub dogodku poteka nemoteno, so se pa na dogodek odzvali tako v Društvu novinarjev Slovenije kot tudi v Združenju novinarjev in publicistov.

V Društvu novinarjev Slovenije so napad ostro obsodili.”Zaskrbljujoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi. Pritiskom je novinarski ceh na dnevni ravni v obliki zmerjanja in žalitev vse bolj podvržen,” so zapisali v društvu.

V Združenju novinarjev in publicistov pa so zapisali, da upajo, da nočni vlomi in poškodovanja službenih avtomobilov POP TV niso povezani z novinarskim delom POP TV. “Slednje bi namreč pomenilo nedopusten napad na novinarsko delo in zastraševanje novinarjev.” Odgovorne v društvu in združenju pozivajo, da naredijo vse, da se krivce čim prej odkrije in kaznuje ter pojasni ozadje napada.

(foto: 24ur.com)