Vanoli ni več trener Olimpije

Vanoli ni več trener Olimpije

-
0 34

Vodstvo NK Olimpije je sporočilo, da Rodolfo Vanoli ni več trener aktualnih državnih prvakih Prve lige Telekom Slovenije. To, kar se je govorilo že nekaj časa, je danes končno dobilo epilog. Predsednik kluba Milan Mandarić je po zadnjem porazu Zmajev, ko jih je sredi Stožic z 1:0 premagal Koper, izgubil potrpljenje in se odločil, da zamenja še tretjega trenerja, odkar je prevzel vodenje kluba.

Danes sta se Vanoli in Mandarić sestala in se dogovorila o finančnih podrobnostih predčasnega razhoda. Italijan je namreč oddelal zgolj štiri mesece od predvidenih dveh let, kot jih je obljubil ob podpisu pogodbe z zelenimi. Kljub temu, da je Vanoli popeljal Olimpijo do naslova, pa to ni bilo dovolj, da bi na klopi Zmajev zdržal dlje kot pa sedem krogov v novi sezoni. Glavni razlogi za njegov odhod so tudi neatraktivna igra, ki ni navduševala gledalcev, slab odnos z igralci, kar so tudi nekateri nogometaši javno priznali. Tudi hiter izpad iz Evrope ni nič pomagal. Olimpija se je namreč od evropskih tekmovanj poslovila že na prvi oviri, ko jih je v kvalifikacijah za Ligo prvakov izločil slovaški Trenčin.

“Z današnjim dnem NK Olimpija Ljubljana sporoča, da Rodolfa Vanolija razrešuje dolžnosti trenerja članskega moštva. Do nadaljnjega bodo aktivnosti potekale po začrtanem programu pod vodstvom ostalih članov strokovnega vodstva”, so v uradni izjavi zapisali na spleti strani ljubljanskega prvoligaša.

(foto: FB Olimpija)