Večkrat gorelo

Večkrat gorelo

-
0 124

Čeprav nedelja in še praznična, to marsikoga ni zmotilo, da ne bi delal. So pa kasneje marsikoga zmotile sirene gasilskih intervencijskih vozil, saj so morali gasilci večkrat posredovati zaradi travniških požarov. Nadzor ognja je oviral jugozahodni veter.

Ob 16.03 je v kraju Brege v občini Krško zagorelo v naravi. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so pogasili okoli 2000 kvadratnih metrov stare trave in preprečili, da se ogenj ni razširil v gozd.

Ob 15.13 je na Papirniški ulici v Krškem zagorelo v zabojniku za smeti. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in gorečo vsebino pogasili.

Ob 12.52 je v naselju Brezje v občini Grosuplje gorela trava in podrast. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje, ki so požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 10.37 je ob Smuški cesti v Semiču gorela suha trava in grmičevje. Požar na površini okoli 0,5 hektarja so pogasili gasilci PGD Semič in Kot-Brezje.

Ob 10.00 je zagorela trava v kraju Cirnik v občini Brežice. Gasilci PGD Velika Dolina in Obrežja so požar na površini enega hektara pogasili.