Velikan nad Gorjanci, začnemo pri 17°C

Velikan nad Gorjanci, začnemo pri 17°C

-
0 423

Čeprav je v zadnjih dneh še marsikje po Evropi snežilo, je topla fronta že začela z ogrevanjem in teden bomo v JV Sloveniji začeli zelo toplo, pa tudi vetrovno.

Ponedeljkovo jutro bo sončno v vzhodni in deloma severni Sloveniji. Na Dolenjskem in Štajerskem bo vso noč vetrovno. Pod ničlo bo le na Gorenjskem. Tukaj se bo živo srebro spustilo do 4 stopinje pod ničlo. V večjem delu Slovenije bo od 3 do 5 stopinj, ob morju do 8 stopinj Celzija.  Na Primorskem, Gorenjskem, pa tudi v osrednji Sloveniji bo oblačno, na Severnem Primorskem in na Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V vzhodni in severni Sloveniji bo suho s kar nekaj sonca, pihal bo JZ veter, ki bo dosegal hitrosti do okoli 70 km/h.

Dnevne temperature bodo zelo visoke. Po nižinah vzhodne Slovenije se bo ogrelo do 17 stopinj. 13 stopinj bo v osrednjem delu in na Obali. Hladneje, vendar še vedno toplo, do 8 stopinj, bo na Gorenjskem.

V gorah bo oblačno. V južnem delu Julijcev in na območju Snežnika se bodo nastajale rahle padavine, meja sneženja bo nad našimi najvišjimi vrhovi. Nekaj sonca bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Na 1500m bo 6 stopinj, na 2500m pa 4 stopinje.

Torek bo oblačen, na jugu in zahodu bo pogosto deževalo. Na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju in ob morju bo večinoma suho, še bo toplo. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. V sredo bo nekaj sonca in nekaj oblakov, na jugu Slovenije tudi padavine. Zapihal bo severni veter in nekoliko manj toplo bo. V četrtek bo oblačno, padavine bodo popoldne in zvečer postopno zajele vso Slovenijo in se v noči na petek okrepile. Meja sneženja se bo spustila do nižin.