Veliko dela za gasilce in zdravstvene delavce

Veliko dela za gasilce in zdravstvene delavce

-
0 709

Gasilci in reševalci ob prehodu iz starega v novo leto niso mirovali. Zaradi poškodbe s pirotehničnimi sredstvi so dve osebi prepeljali v bolnišnico. Na pediatriji so zaradi alkohola v krvi sprejeli šest otrok, eden je imel v krvi 1,8 promila. Nekajkrat je zagorelo v zabojnikih za komunalne odpadke, gorelo je tudi na prostem, povečini zaradi pirotehnike.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je nekajkrat zagorelo v zabojnikih za komunalne odpadke, gorelo pa je tudi na prostem, predvsem živa meja. Ogenj je zajel tudi nekaj gospodarskih objektov.

Število požarov na prostem pa se je po podatkih uprave za zaščito in reševanje povečalo po polnoči, ko so številni proslavili prihod novega leta s pirotehniko. V občinah Celje, Makole in Starše je zagorelo nekaj metrov žive meje. Ciprese so zagorele tudi v občini Trbovlje in na Ptuju. Suha trava v bližini stanovanjskih objektov pa je na površini okoli 120 kvadratnih metrov zagorela v Zgornjih Pirničah v Medvodah. V Luciji v občini Piran je zagorela palma, a so manjši požar pogasili mimoidoči še pred prihodom gasilcev.

Ponoči je zagorelo tudi več zabojnikov s komunalnimi odpadki, ki so jih gasilci uspešno pogasili. V Novi Gorici se je z dveh gorečih zabojnikov ogenj razširil tudi na osebno vozilo, parkirano v bližini.

Malo pred 2. uro so v kraju Dečno selo v občini Brežice zagoreli gospodarski objekt, kombinirano vozilo in del fasade na stanovanjski hiši. Gasilci so požar pogasili in pregledali s termo kamero ter obvestili pristojne službe.