Veliko dela za gasilce, reševalce, policiste

Veliko dela za gasilce, reševalce, policiste

-
1 841

Še ena dan z veliko dela za gasilce, reševalce in policiste na našem območju. Posredovali so zaradi ognjenih zubljev, poškodb in nesreč.

Ob 18.54 se je na Glavnem trgu v Novem mestu na drsališču poškodovala drsalka. V novomeškem urgentnem centru so poškodovano osebo oskrbeli reševalci ZD Novo mesto.

Ob 17.28 je v ulici Muhaber v Novem mestu gorela vsebina komunalnega zabojnika. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so ogenj pogasili. Zabojnik je uničen, ogenj pa je poškodoval še dva bližnja zabojnika.

Ob 15.51 uri so v potoku Šajser, v Smolenji vasi, občina Novo mesto, opazili madež bele barve. Gasilci GRC Novo mesto so pregledali kraj onesnaženja vendar njihovo ukrepanje ni bilo potrebno. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 16.15 so v ulici Velika Bučna vas v Novem mestu gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so nadzorovali izgorevanje saj, ohladili, očistili dimnik in pregledali ostrešje v okolici dimnika. Zaradi hitre intervencije se ogenj ni razširil na fasado stavbe in ostrešje.

Ob 12.27 je v ulici Potočna vas v Novem mestu gorela podrast in suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini 50 kvadratnih metrov. Posebne škode ni. O požaru so bili obveščeni policisti PU Novo mesto.

Ob 11.33 se je na cesti Dobruška vas–Škocjan, občina Škocjan, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so dve poškodovani osebi odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet do prihoda policistov, pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenih in počistili cestišče. Še pred prihodom gasilcev so občani vozilo postavili na kolesa.