Vesna ostra, ne moremo čakati na sever

Vesna ostra, ne moremo čakati na sever

-
1 107

Čeprav se imamo Slovenci za enakopravne člane EU, smo že večkrat občutili, da temu ni povsem tako. In da na številne naše odločitve, neposredno vplivajo najmočnejše evropske države. V begunski krizi se je prav Slovenija z vsem spoštovanjem normativov, edina izmed držav ob meji korektno soočala s problematiko in dosledno po evropskih normativih izvajala normative na šengenski meji.

In končno smo v Bruslju slišali močno politično noto, ki jo je EU posredovala slovenska notranja ministrica. Slednja je bila v Bruslju na srečanju notranjih ministrov EU, ki so razglabljali o reševanja begunske krize, izredno netipična za dosedanji slovenski odziv na dogajanje. Vesna Györkös Žnidar  je bila je odločna, ostra. Menila je, da so evropske rešitve prepočasne in opozorila na težek položaj Slovenije, ki ima na eni strani državo, ki ohranja politiko odprtih meja, na operativni ravni pa dejansko zaostruje sprejem, s čimer spravlja preostale države na migracijski poti v nemogoč položaj.

“Slovenija ne more čakati na zapiranje meja na severu in ne strinjam se z nobeno rešitvijo, ki bi pomenila kopičenje migrantov na ozemlju Republike Slovenije,” je dejala.

(mmc)