Veter odnesel VSL, dan z biatlonom in skoki

Veter odnesel VSL, dan z biatlonom in skoki

-
0 148

Ponedeljek bi se v Sloveniji za športno javnost lahko začel zelo zgodaj. Na olimpijskih igrah v Pjongčangu bi morala biti ob 2. 10 uri prva ženska alpska smučarska disciplina – veleslalom, kjer so v letošnji sezoni odlične tudi slovenske smučarke. Prav od veleslaloma tudi slovenska ekipa pričakuje največ. Vendar zaradi močnega vetra so tekmo odpovedali Tekmovalni program zdaj predvideva jutri moško alpsko kombinacijo, v sredo ženski slalom, v četrtek pa bosta obe preloženi tekmi – moški smuk in ženski veleslalom.

Na sporedu je tudi biatlonska zasledovalna preizkušnja za moške, kjer je prav tako zelo vetrovno. Tekma se bo ob 12.45. Če bo sprint uspel najboljšemu slovenskemu biatloncu Jakovu Faku, bo zagotovo med favoriti, saj ga letošnji strelski dosežki uvrščajo prav na vrh.

Drugič v zgodovini olimpijskih iger se bodo ob 13.45 uri za medalje v smučarskih skokih pomerila tudi dekleta. Med 40 skakalkami na startu bo glavna favoritinja vodilna v svetovnem pokalu, Norvežanka Maren Lundby, velike načrte pa ima tudi v tej sezoni precej zadržana Japonka Sara Takanaši. Slovenska četverica deklet bo skušala izboljšati šesto mesto Maje Vtič iz Sočija.