VIDEO: Kraft 253,5 m, Slovenci 4.

VIDEO: Kraft 253,5 m, Slovenci 4.

-
0 36

V Vikersundu je bila ekipna tekma smučarjev letalcev, ki pa jo je tako na začetku in po prekinitvi in vnovičnem začetku zagrenil veter. Prav Anže Lanišek je bil žrtev novega začetka tekme, saj je zaradi sunka vetra doskočil pri komaj 120 metrih. V nadaljevanju pa so v prvi seriji ostali Slovenci poleteli odlično. Prav tako so odlično nastopili v drugi seriji, kjer je bil v svoji skupini najboljši tudi Lanišek, Slovenija je na koncu osvojila 4. mesto. Brez prvega, tudi spornega poleta Laniška, bi bila Slovenija zagotovo pri dobitnicah za medalje. Slavili so Norvežani. Drugi so bili Poljaki in tretji Avstrijci. Nemci so bili za Slovenci, na petem mestu

. Potem ko je po 16. uri poletelo osem skakalcev. prav osmi je bil Anže Lanišek, je veter tekmo prekinil in rezultate sorazveljavili. Ponovni začetek je bil prestavljen na 17.15 uro, ki pa so ga prestavili na 17.30 uro. Vnovični začetek tekme pa se za Slovence ni začel najbolje, saj je Anže Lanišek poletel le 120 metrov. Anže je v prvi izvedbi tekme poletel 203,5 m in tudi vodil. Miran Tepeš je poletel 210 metrov. Kot tretji je nastopil Peter Prevc, ki je poletel 233 metrov. Kot zadnji Slovenec je nastopil Domen Prevc, ki je poletel 216,5 m. Slovenija je bila po prvi seriji na 4. mestu.

Medtem pa je padel nov rekord v poletih oz. dva. Najprej je to je uspelo Norvežanu Robertu Johanssonu, ki je poletel 252 metrov. A kasneje je daljavo in rekord spremenil odlični Avstrijec Stefan Kraft, ki je poletel 253,5 m.

Med 12 reprezentancami Slovenija nastopa v postavi Anže Lanišek, Jurij Tepeš, Peter Prevc in Domen Prevc. Slovenski orli so že v petkovih kvalifikacijah prikazali dobre polete, kar so danes v poskusni seriji še potrdili. Tekma se je sicer začela, a veliko težav povzroča močan veter, zato je tekma prekinjena.