Vetrovna noč

Vetrovna noč

-
0 52

Ponoči se bo oblačnost zgostila tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Posočju ter na območju Snežnika se bodo začele pojavljati manjše padavine. Jugozahodnik se bo na Štajerskem in v Prekmurju okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0 stopinj C.

Jutri bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, več in pogosteje pa večinoma le na severozahodu. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 7 do 13 stopinj C.

OPOZORILO
V drugem delu noči na nedeljo bo jugozahodni veter ponekod v severovzhodni Sloveniji v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Oslabel bo jutri zgodaj dopoldne.

OBETI
V ponedeljek bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, čez dan pa se bodo padavine razširile še nekoliko blj proti severovzhodu. Meja sneženja bo med 1000 in 1400 m nad morjem. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V torek bo oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodu krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodnik. V noči na sredo bodo padavine zajele vso Slovenijo. Popoldne bodo od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m.