V&F: Podjetnik streljal na ‘znanca’ policije, incident še v bolnišnici

V&F: Podjetnik streljal na ‘znanca’ policije, incident še v bolnišnici

-
6 8044

Še vedno poteka preiskava nedeljskega streljanja v gozdovih pri Novem mestu. Kot smo neuradno poročali je 67-letni moški najmanj dvakrat ustrelil v 45-letnega moškega. Slednji je pobegnil in sta ga pri Velikem Slatniku našla sprehajalca.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi strelno orožje uporabil podjetnik iz okolice Novega mesta. 45-letnik pa naj bi bil po naših neuradnih informacijah Novomeščan in stari znanec policije. Po naših informacijah sta se storilec in žrtev z enim vozilom pripeljala do zaselka Janšče in okoli 100 metrov naprej od osamljene kmetije zaustavila na gozdni poti. Gre za zaselek med vasicama Šentjošt in Hrib pri Orehku. Tukaj je prišlo do streljanja. Po napadu je žrtev pobegnila skozi gozd, približno 3 km, do Velikega Slatnika. Policisti so danes iskali tudi strelno orožje. Izvedeli smo še, da je bilo zelo napeto tudi v novomeški bolnišnici. Policisti so namreč tja pripeljali tudi osumljenega storilca. V bolnišnici pa je bil tudi brat ustreljenega, ki je ob prihodu osumljenega, slednjega tudi napadel.

Alenka Drenik, s PU Nm, je posredovala naslednje informacije:

Včeraj, nekaj pred 17.30, so bili policisti obveščeni, da naj bi v gozdu v bližini kraja Šentjošt prišlo do streljanja, ena oseba naj bi bila poškodovana. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci. Slednji
so poškodovanega 45-letnega moškega odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti. Storilec je pred prihodom policistov kraj kaznivega dejanja zapustil. Policisti so ga že čez slabi dve uri prijeli in odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju bodo 66-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja.

Motiv za kaznivo dejanje še ni znan, prve ugotovitve novomeških kriminalistov pa kažejo, da sta se storilec in žrtev poznala, saj naj bi se na kraj dogodka skupaj pripeljala z vozilom 66-letnega moškega.