V&F: Amarju bron na DP v judu za osnovnošolce

V&F: Amarju bron na DP v judu za osnovnošolce

-
0 17

V Kopru se je 150 tekmovalcev in tekmovalk udeležilo državnega osnovnošolskega prvenstva v judu. Med njimi je nastopal tudi učenec OŠ Jurija Dalmatina, Amar Džaferović, ki se je v Krško vrnil z bronastim odličjem. Tekmoval je v kategoriji +81 kg z največjimi slovenskimi osnovnošolci. Najtežji tekmovalec je v višino meril 190 cm in tehtal kar 110 kg.

Amarjeve srčne nastope je pohvalil tudi učitelj športne vzgoje Anton Zakšek:”Amarjev tekmovalni razvoj spremljam že od začetkov, ko je Judo klub Krško začel delovati na OŠ Jurija Dalmatina. Tokrat sem si njegove borbe prvič lahko ogledal tudi v živo. Opažam, da se pod vodstvom mojega bivšega učenca Ivana Širole razvija v pravega športnika in predvsem dobrega človeka. V časih, ko je pomanjkanje gibanja velika težava mladine, so lahko fantje, kot je on, vzor svojim vrstnikom.

Tekmovanje se za Amarja ni začelo najbolje, saj mu je žreb namenil zelo dobrega tekmovalca. Po napeti borbi je vendarle moral priznati nasprotnikovo premoč. V naslednjih treh borbah pa je naravnost zablestel. Brezkompromisno je z ipponi odpravil vse tri nasprotnike, ki so mu v repasažnih borbah stali na poti do kolajne. Tako je po dvakratnem naslovu državnega prvaka v ju-jitsu newazi prvič stal na stopničkah na državnem prvenstvu v judu.

Ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja čakajo Amarja poleg novih izzivov na šolskem področju tudi drugačni izzivi na športnem področju. Izkušnje, ki jih je do zdaj pridobival, je začel počasi preusmerjati v osredotočanje na tekmovalne dosežke. Je prvi član Judo kluba Krško, ki je preživel iniciacijo in temeljno športno izobrazbo skozi dobro organizirane programe male šole juda in judo šole. Odločil se je za nadaljnje ukvarjanje s tekmovalnim športom. V klubu bomo združili vse moči, da mu omogočimo nadaljnji športni razvoj in doseganje pomembnejših športnih rezultatov, so sporočili iz Judo kluba Krško.