V&F: Dan mrzle idile, sledi spomladanski sneg

V&F: Dan mrzle idile, sledi spomladanski sneg

-
1 528

Zadnji dan meteorološke zime je bil najhladnejši v letošnji zimi. A vse kaže, da bo prvi dan meteorološke pomladi še hladnejši.

Do vključno četrtka bo predvsem zjutraj zelo mrzlo, tudi čez dan bo temperatura v notranjosti vztrajala pod lediščem, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Mraz današnjega jutra: Nova vas -27, Jezersko -25, Babno Polje -24, Logatec-22, Velike Lašče -21, na območju Dolenjske se je živo srebro marsikje spustilo do do -21 stopinj, Celje -20, Nova Gorica -9, Koper -5°C.

Jutri zjutraj bo še nekaj jasnine, čez dan se bo od juga pooblačilo. Popoldne bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -14, na Primorskem od -8 do -3, najvišje dnevne od -8 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 °C.

 

V noči na petek bo na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod bo možna poledica. V petek bo oblačno, na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugod pa rahlo snežilo. V soboto bo oblačno, na zahodu se bodo še pojavljale rahle padavine. (ARSO)