V&F: Dan se je začel s hudima nesrečama

V&F: Dan se je začel s hudima nesrečama

-
0 4621

Petek se je začel z dvema hudima nesrečama, ki sta se zgodili v Novem mestu in pri Metliki. Tri osebe so poškodovane, ena od teh je v smrtni nevarnosti.

Ob 5.51 se je na cesti Novo mesto – Šentjernej, pri odcepu za obrtno cono Cikava v Novem mestu, zgodila nesreča, ko je voznik osebnega vozila zbil peško. 45-letni voznik je vozil iz smeri Šentjerneja proti Novemu
mestu in pri odcepu za Cikavo trčil v peško, ki naj bi prečkala cesto na prehodu za pešce. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so huje poškodovano peško prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Peška je v smrtni nevarnosti.

Zaradi nesreče je bila cesta zaprta za ves promet do 9. 15 ure. Ker se je nesreča zgodila v t.i. jutranji konici, so številni svoja vozila pustili ob cesti, da so pravočasno prišli na delovno mesto.

Nekaj minut pred 8. uro pa se je huda nesreča zgodila pri Bočki. Na cesti Metlika-Novo mesto sta trčili dve osebni vozili. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi 47-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 60-letni voznik.

Poškodovana udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico in naj ne bi bila v smrtni nevarnosti. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek prometne nesreče policisti še preiskujejo, cesta je bila po deseti uri
odprta za ves promet, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.