V&F: Dirka Cro-Slo Nemcu, Rogina 9.

V&F: Dirka Cro-Slo Nemcu, Rogina 9.

-
0 393

Zadnja avgustovska nedelja je spet postregla s kolesarsko dirko od Zagreba do Novega mesta. Gre že za 9. izvedbo dirka Hrvaška-Slovenija. Tudi tokrat je KK Adria Mobil poskrbel za športni konec tedna na Dolenjskem. V soboto so kolesarili okoli Grma, danes pa so se ‘profiji’ odpravili iz Zagreba do Novega mesta. Po dveh leti je spet slavil kolesar tuje ekipe, in sicer je prvi na novomeški Glavni trg pripeljal Jamnik Steimle, Nemec v avstrijski ekipi. Najboljši kolesar Adrie je bil Radoslav Rogina na 9. mestu. Dirka povezuje dve prijateljski državi in se je udeležuje veliko kolesarjev tudi iz drugih držav.

Start dirke bo v nedeljo v Zagrebu ob 12:00. Po prevoženih 105 km karavana kolesarjev prvič pride v Novo mesto, kje bodo opravili  še štiri tako imenovane “balkanska kroge”. Gledalci lahko na Glavnem trgu prvič kolesarje pozdravijo ob 14:30. Na startu bo okoli 170 kolesarjev iz petnajstih držav. Največ bo Avstrijcev, Italijanov, Madžarov in Slovencev. Devetega zmagovalca dirke bomo lahko pozdravili na Glavnem trgu nekaj po šestnajsti uri. Lanske zmage ne bo branil Marko Kump saj njegova nova ekipa Lampre Merida ne more nastopati na dirkah druge kategorije. Letošnji glavni favorit je Italijan Filippo Fortin, ki dobro pozna zaključek dirke na Glavnem trgu, saj je letos spomladi že zmagal na dirki GP Adria Mobil.

Trener Boštjan Mervar: Letos bomo nastopili zelo oslabljeni, saj kar štirje naši kolesarji nastopajo na dirki Tour de l’Avenir.  Poleg tega tudi Domen Novak še ni nared za dirko vendar bo moral na strt da zadovoljimo pravilom UCI. Ne glede na vse se bomo borili do konca kot se za domači klub spodobi in poskusili obraniti lansko zmago.

EKIPA: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Matej Drinovec, Matej Mesojedec in Domen Novak

2008 Ljubljana – Zagreb:  Robert Vrečer   Radenska

2009 Ljubljana – Zagreb:   Robert Vrečer  Adria Mobil

2010 Zagreb – Ljubljana:   Matej Mugerli   Perutnina Ptuj

2011 Zagreb – Ljubljana:   Kristjan Fajt   Adria Mobil

2012 Zagreb – Ljubljana:   Marko Kump  Adria Mobil

2013 Hrvaška – Slovenija:  Riccardo Zoidl  Team Gourmetfein – Simplon

2014 Hrvaška  – Slovenija: Primož Roglič  Adria Mobil

2015 Hrvaška – Slovenija Marko Kump Adria Mobil