V&F: Dirka okoli Grm

V&F: Dirka okoli Grm

-
0 427

Pred nami je z dogodki izredno bogat konec tedna. V Novem mestu bo spet vse v znamenju kolesarstva, športa, ki je dobesedno doma v dolenjski prestolnici. V soboto bo kolesarska dirka okoli Grma, kjer se bodo pomerili od najmlajših do nekoliko manj mladih in profesionalnih kolesarjev.

V nedeljo pa je pred ‘profiji’ že deveta dirka Hrvaška-Slovenija. KK Adria Mobil v nedeljo organizira IX. dirko Hrvaška – Slovenija UCI 1.2. Prva dirka je bila organizirana 2008 pod imenom Ljubljana – Zagreb. Organizator je od prvotne dirke spremenil ime, vendar poslanstvo dirke ostaja enako. Dirka povezuje dve prijateljski državi. Letos pričakujejo rekordno število nastopajočih. Prijavljenih je 23 ekip.

Start dirke bo v nedeljo v Zagrebu ob 12:00. Po prevoženih 105 km karavana kolesarjev prvič pride v Novo mesto, kje bodo opravili še štiri tako imenovane “balkanska kroge”. Gledalci lahko na Glavnem trgu prvič kolesarje pozdravijo ob 14:30. Na startu bo okoli 170 kolesarjev iz petnajstih držav. Največ bo Avstrijcev, Italijanov, Madžarov in Slovencev. Devetega zmagovalca dirke bomo lahko pozdravili na Glavnem trgu nekaj po šestnajsti uri. Lanske zmage ne bo branil Marko Kump saj njegova nova ekipa Lampre Merida ne more nastopati na dirkah druge kategorije. Letošnji glavni favorit je Italijan Filippo Fortin, ki dobro pozna
zaključek dirke na Glavnem trgu, saj je letos spomladi že zmagal na dirki GP Adria Mobil.

Trener Boštjan Mervar: Letos bomo nastopili zelo oslabljeni, saj kar štirje naši kolesarji nastopajo ja dirki Tour de l’Avenir. Poleg tega tudi Domen Novak še ni nared za dirko vendar bo moral na start da zadovoljimo pravilom UCI. Ne glede na vse se bomo borili do konca kot se za domači klub spodobi in poskusili obraniti lansko zmago, so sporočili iz KK Adria Mobil.

EKIPA: Radoslav Rogina, Jure Golčer, Matej Drinovec, Matej mesojedec in Domen Novak
2008 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Radenska
2009 Ljubljana – Zagreb: Robert Vrečer Adria Mobil
2010 Zagreb – Ljubljana: Matej Mugerli Perutnina Ptuj
2011 Zagreb – Ljubljana: Kristjan Fajt Adria Mobil
2012 Zagreb – Ljubljana: Marko Kump Adria Mobil
2013 Hrvaška – Slovenija: Riccardo Zoidl Team Gourmetfein – Simplon
2014 Hrvaška – Slovenija: Primož Roglič Adria Mobil
2015 Hrvaška – Slovenija Marko Kump Adria Mobil